Κάντε Κράτηση

Covid-19

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID -19

 

Αγαπητοί πελάτες,

Σας καλωσορίζουμε στο  El  Greco   Hotel

Σας ενημερώνουμε ότι το κατάλυμα μας είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως ορίζονται με την υπ. αριθμ. 1881/29.5.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Υγείας – Τουρισμού (ΦΕΚ 2084 Β’ / 29-5-2020).

Όλο το προσωπικό του καταλύματος έχει λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το κατάλυμα έχει λάβει σήμα πιστοποίησης «Health First» από το Υπουργείο Τουρισμού όπου αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Στην προσπάθεια μας να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, ζητάμε την κατανόηση σας και την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Σας ενημερώνουμε ότι η επιχείρηση δεν φέρει αστική ευθύνη, έναντι οποιουδήποτε προσώπου, σχετιζόμενη αμέσως ή εμμέσως με τον κορωνοϊό COVID-19, εφόσον τηρεί τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου και διαθέτει το σήμα πιστοποίησης «Health First» (παρ. 5, άρθρο 60, ν. 4688/24-5-2020).

Εκ μέρους της διοίκησης του El Greco Hotel  σας ευχόμαστε ευχάριστη και ασφαλή διαμονή!

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 • Όπου απαιτούνται, διατίθενται μέσα Ατομικής Προστασίας: μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη/υφασμάτινη) και γάντια μιας χρήσης.
 • Η επιχείρηση συμμορφώνεται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό SARS-COV-2 στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης».
 • Εφαρμόζονται από όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID-19: υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής.
 • Έχει οριστεί ως υπεύθυνος συντονιστής του καταλύματος ο Καμίνης Γεώργιος , για την τήρηση του σχεδίου τήρησης των κανόνων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
 • Τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19.
 • Το προσωπικό του καταλύματος χρησιμοποιεί μέσα Ατομικής Προστασίας, για τα οποία υπάρχει συνεχή επάρκεια.
 • Μέλος του προσωπικού που παρουσιάζει συμπτώματα σχετικά με την ασθένεια μένει στο σπίτι και επανέρχεται στην εργασία εάν η εργαστηριακή εξέταση είναι αρνητική. Επίσης, εφόσον έρθει σε επαφή με κρούσμα οφείλει να μείνει στο σπίτι. Στις παραπάνω περιπτώσεις ο εργαζόμενος ειδοποιεί τον υπεύθυνο για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος του καταλύματος.
 • Για τους σκοπούς δράσεων προστασίας της δημόσιας υγείας, η διεύθυνση/διοίκηση του καταλύματος τηρεί αρχείο των μελών προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο κατάλυμα -όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail)- ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τις στενές επαφές τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων.

Επίσης δίδεται προσοχή στο Γενικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και ενημερώνονται όλοι οι επισκέπτες ότι τηρείται αρχείο για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας.

 • Η επιχείρηση διαθέτει ειδικό εξοπλισμό (medical kit) για την περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος, όπως γάντια και μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά, καθαριστικά μαντηλάκια, ποδιά, μακρυμάνικη ρόμπα και θερμόμετρο laser.
 • Τηρούνται μέτρα αποφυγής συνωστισμού κατά το check-in/check-out - τήρηση αποστάσεων
 • Όλα τα key cards και κλειδιά τοποθετούνται σε ειδικό δοχείο προς απολύμανση πριν αυτά δοθούν στους επισκέπτες.
 • Η επιχείρηση λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο check-out και check-in μεταξύ των διαμονών (check out μέχρι τις 11.00 πμ και check in από τις 3.00 μμ).

Η μεταβολή αυτή της χρονικής διάρκειας που μεσολαβεί μεταξύ κάθε check       in και check out γίνεται υποχρεωτικά για να διασφαλίζεται ότι, μεταξύ         διαφορετικών πελατών, το δωμάτιο καθαρίζεται και απολυμαίνεται      επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός του     χώρου.

 • Απαγορεύεται η είσοδος στα δωμάτια σε μη διαμένοντες.
 • Εφαρμόζονται ειδικές οδηγίες καθαρισμού στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σύμφωνα με τις αντίστοιχες Οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Το προσωπικό της επιχείρησης κατά την εργασία του, τηρεί τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού - COVID-19, δεν καπνίζει, δεν καταναλώνει τρόφιμα ή ποτά και είναι εξοπλισμένο με γάντια, μάσκες (απλή χειρουργική ή πάνινη), ρόμπα και κλειστά παπούτσια.
 • Αποφεύγεται ο συχνός  καθαρισμός δωματίου κατά τη διάρκεια της διαμονής, παρά μόνο κατόπιν αιτήματος όπως και κατάργηση της καθημερινής αλλαγής του ιματισμού - πετσετών, παρά μόνο κατόπιν αιτήματος του πελάτη.
 • Το δωμάτιο διατίθεται  στον πελάτη έπειτα από  σχολαστικό καθαρισμό - απολύμανση στις επίμαχες επιφάνειες δωματίου και μπάνιου.
 • Οι υφασμάτινες επιφάνειες όπου υπάρχουν (πχ ταπετσαρίες επίπλων) καθαρίζονται με συσκευή ατμού σε θερμοκρασία>70°.
 • Το προσωπικό τηρεί τους κανόνες υγιεινής κατά τη διαλογή ακάθαρτων λινών με χρήση των ενδεδειγμένων μέσων ατομικής προστασίας (ειδική ποδιά μιας χρήσης πάνω από τη στολή, γάντια και μάσκα).
 • Τα χρησιμοποιούμενα υφάσματα, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες τοποθετούνται σε κλειστές, επισημασμένες σακούλες ή σάκους, προκειμένου να μεταφερθούν στους χώρους πλυντηρίων.
 • Πραγματοποιείται διαχωρισμός (σήμανση) περιοχών ακάθαρτων και καθαρών λινών.
 • Τα καρότσια για τη μεταφορά των κλειστών σάκων με τα λινά απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση τους.
 • Τα υφάσματα, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες πλένονται σε ζεστούς κύκλους (70oC ή περισσότερο) με τα συνήθη απορρυπαντικά.
 • Ο εξωτερικός μας συνεργάτης για την υπηρεσία  καθαρισμού , τηρεί  τα απαιτούμενα  μέτρα  παραλαβής και παράδοσης με τον κατάλληλο τρόπο.
 • Υπάρχει μέριμνα για τη διατήρηση των καθαρών ειδών ιματισμού σε καλή και καθαρή κατάσταση κατά την αποθήκευσή τους και για τη μεταφορά τους στους χώρους χρήσης (δωμάτια, εστιατόρια κ.λπ.)

 

Reception

 • Στην υποδοχή όπως και σε κοινόχρηστα WC υπάρχει διαθέσιμο  αντισηπτικό για χρήση από τον πελάτη. Επίσης γίνεται τακτική απολύμανση των επιφανειών της υποδοχής .
 • Η υποδοχή είναι  κατάλληλα διαμορφωμένη, με προσθήκη επιδαπέδιας σήμανσης σε απόσταση δύο μέτρων όπου θα στέκεται ο πελάτης,  κατάλληλη διάταξη των επίπλων και ορθή διαχείριση της ουράς με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής.
 • Τοποθετήθηκε υαλοπίνακας  στο έπιπλο της υποδοχής .

 

Εστιατόριο  “Porfyra”

 • Στο εστιατόριο a la carte και στην  αίθουσα  πρωινού,  εφαρμόζονται οι κείμενες υγειονομικές διατάξεις όπως και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως ισχύουν.
 • Υπάρχουν συσκευές μη σταθερές στην είσοδο και έξοδο από τον κάθε χώρο  για  απολύμανση  χεριών 

 

Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19

 • Εάν ένας επισκέπτης παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη COVID-19, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

1. Ο υγειονομικός υπεύθυνος της επιχείρησης επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135 για αξιολόγηση του περιστατικού από γιατρό.

2.Αν ο ασθενής έχει επείγουσα ανάγκη νοσηλείας, παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα, διακομίζεται προς την οικεία μονάδα υγείας, ως ύποπτο κρούσμα COVID-19. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης περιστατικού COVID-19 από τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά του ασθενή (ΕΚΑΒ, πλωτό ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) στην πλησιέστερη μονάδα υγείας όπου μπορεί να το διαχειριστεί.

3.Αν ο ασθενής εμφανίζει ήπια κλινική εικόνα, λαμβάνεται από τον ιατρό δείγμα για εργαστηριακή επιβεβαίωση COVID-19.

4.Εφόσον το περιστατικό αξιολογείται ως πιθανό COVID-19 από τον εξετάζοντα ιατρό, ο υγειονομικός υπεύθυνος της επιχείρησης επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135 (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και οδηγίες αντιμετώπισής του.

5.Ο ασθενής με ήπια κλινική εικόνα παραμένει στο δωμάτιό του, μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου.

6.Κατά την ως άνω αναμονή, αποφεύγεται η είσοδος προσωπικού στο δωμάτιο του ασθενούς, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Αν παρουσιαστεί ανάγκη, ένα μέλος προσωπικού του καταλύματος συνιστάται να ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με το πιθανό κρούσμα.

7.Ο ιατρός και το προσωπικό του ξενοδοχείου που θα εισέλθει στο δωμάτιο του ύποπτου ή αργότερα επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει να χρησιμοποιήσει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) υψηλής προστασίας (μάσκες, γυαλιά, αδιάβροχες μιας χρήσης ρόμπες). Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό που θα ασχοληθεί με το καθαρισμό δωματίου ασθενή με COVID-19.

8.Αν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID-19, μεταφέρεται στο ειδικό ξενοδοχείο καραντίνας και αργότερα σε υγειονομική μονάδα η οποία θα φιλοξενεί τους ασθενείς με COVID-19, αν χρήζει νοσηλείας. Αν δεν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID-19, αντιμετωπίζεται στο χώρο του ξενοδοχείου με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

9.Ο ασθενής μεταφέρεται με απλή χειρουργική μάσκα και ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

10.Αν υπάρχει συνοδός του ασθενούς, που επιθυμεί να μείνει κοντά του για να τον φροντίζει (π.χ. σύζυγος), πρέπει να χορηγηθεί στο συνοδό απλή χειρουργική μάσκα και να του συστηθεί να πλένει τα χέρια του, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με εκκρίσεις του ασθενή (π.χ. σάλιο) και οπωσδήποτε πριν ο συνοδός αγγίξει το πρόσωπό του ή φάει ή πιει.

11.Καταγράφονται πάντα τα στοιχεία επαφής συγγενικού προσώπου του ασθενή, σε περίπτωση που χρειαστεί συναίνεση για επεμβάσεις, όπου ο ασθενής δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Διαμονή Προορισμός Βραβεία Κρατήσεις Εταιρικά Νέα Privacy Policy Covid-19